Mijn favorieten

Negen tips om je huis sneller te verkopen

Je huis verkopen? Dan wil je dit natuurlijk het liefst snel en voor een goede prijs. Hoeveel is je huis eigenlijk waard? Hoe ga je jouw woning verkopen? Met een makelaar of ga je het zelf doen? Moet er nog iets aan je woning gebeuren voor je het in de verkoop zet? Wij geven je alvast wat handige tips waaraan je moet denken als je jouw huis gaat verkopen.


 
Zoek een flexibele makelaar
Je makelaar moet natuurlijk deskundig zijn maar zeker ook flexibel. Dus een makelaar die ook in het weekend en ‘s avonds bezichtigingen doet. Dat vergroot de verkoopkans. Forte Makelaars is flexibel en denkt graag met je mee.
 
Zorg dat de vraagprijs goed en realistisch is
Hoe weet je hoeveel je woning nou écht waard is? De makelaar kan je hierbij helpen. Waardebepalingen worden meestal gedaan door makelaars. Zo bepaalt een ervaren deskundige hoeveel je woning echt waard is.
 
Bepaal de juiste vraagprijs
Je weet nu de realistische waarde van je woning. Mensen houden van onderhandelen, begin dus met een gewaagde vraagprijs. Vraag echter niet te ver boven de realistische waarde, dit kan kopers juist afschrikken. Forte Makelaars bepaalt samen met u een gewaagde maar realistische vraagprijs.
 
Is je woning smaakvol en in orde?
Natuurlijk heb je je huis naar je eigen smaak ingericht. Wellicht is je smaak wat uitgesproken? Maar de kans dat de potentiële koper jouw smaak heeft, is klein. Probeer je woning daarom zo neutraal mogelijk te maken. Forte Makelaars geeft je graag tips. Op internet kun je ook veel ideeën opdoen. Kom je er alsnog niet uit, schakel dan een woning styliste in.
 
Zorg voor een complete, kwalitatief goede advertentie op Funda
De zoekresultaten op Funda worden tegenwoordig gebaseerd op basis van relevantie. Advertenties worden beoordeeld op drie criteria: volledigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom geldt: hoe meer informatie, hoe beter. Met kwaliteit wordt bijvoorbeeld echte video’s bedoeld en geen video met een slideshow met foto’s. Forte Makelaars staat bekend om de hoge plaatsing op Funda.
 
Zorg dat alles up-to-date is
Als er dingen zijn veranderd aan je huis tijdens het in verkoop-staan (je hebt een muur geverfd, of de foto’s zijn gemaakt met een besneeuwde tuin) dan is het altijd de moeite waard nieuwe foto’s te maken.
 
Voeg extra’s toe aan je Funda-profiel
Een goede plattegrond of een 360° foto zijn belangrijk. Hierdoor val je meer op én wordt je advertentie door Funda beter gewaardeerd. Uit onderzoek is gebleken dat de pagina met jouw huis hierdoor twee keer zo lang bekeken wordt. Forte Makelaars regelt dit allemaal voor je.
 
Doe mee aan de open-huizen-dag
Twee keer per jaar vindt de ‘NVM Open Huizen Dag’ plaats. Volgens NVM worden huizen die deelnemen aan deze open-huizen-dag sneller verkocht.
 
Maak gebruik van social media
Je woning tonen via Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn? Je kan het niet vaak genoeg doen. En plaats het niet alleen op je eigen pagina, vraag mensen het te delen. Het is gratis reclame! Wij zouden er zeker gebruik van maken!